В първия учебен ден 70 000 учители ще посрещнаха над 700

...
В първия учебен ден 70 000 учители ще посрещнаха над 700
Коментари Харесай

Над 50 000 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път

В първия образователен ден 70 000 учители ще посрещнаха над 700 000 деца, като над 50 000 са първокласниците тази година. В 43 страни 30 хиляди български деца ще  учат в неделни училища и две български държавни учебни заведения, съобщават от Министерството на образованието. 
Министерството на труда и обществената политика отпуска еднократна помощ за първи, втори, трети, четвърти и осми клас по 300 лв.. 

Едно от децата, които прекрачват учебния предел за първи път е първокласникът Борис. Той се вълнува доста, щастлив е, че има доста другари в класа си. Първият образователен ден е един от дните, които фамилията в никакъв случай няма да не помни. Детето им към този момент прави първи крачки в света на огромните. А това не постоянно е на ниска цена. Майката на Борис, Ани Михайлова, описа, че по груба сметка първия образователен ден е коствал на фамилията към 180 лева Най-голямото перо от този бюджет е била ученическата раница. Учебните стратегии би трябвало да се трансформират и осъвременят.  Това мнение показаха едни от най-младите заместник-директори у нас  - Наско Христов и Паола Анастасия Сбиркова от столичното 129-то СОУ. И двамата са убедени, че в случай че учебното заведение влезе в модерния свят, това ще е потребно както за децата, по този начин и за учителите.А най-важното за всички - родители, учители и деца днес са усмивките!  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР